Operationeel Manager

- met groeiambitie naar Operationeel Directeur -

(fulltime)


Voor Normec QS in Bennekom, een jonge en snel groeiende organisatie in de TIC industrie, zoeken wij ter uitbreiding van het team een Operationeel Manager.

Ben jij energiek, hands-on, faciliteer jij groei en haal je voldoening uit het structureren van processen? Haal jij drive uit het mede vormgeven van deze nieuwe functie binnen een organisatie waar alles nog lang niet uitgekristalliseerd is? En ben jij als leidinggevende iemand die oog heeft voor de mensen achter het werk en waarvan je collega’s weten wat ze kunnen verwachten? Dan zoeken wij jou! Neem dan nu contact met ons op!

Functieomschrijving

Vanwege groei is deze nieuwe functie bij Normec QS ontstaan. Als Operationeel Manager ben je in deze rol verantwoordelijk voor de dagelijkse aansturing van in eerste instantie een deel van het team; de backoffice (4 fte) en het lab (3 fte). Op termijn is het de bedoeling dat je het hele QS team (35 fte) gaat aansturen.

Verder speel je een grote rol in de integratie van QS binnen de Normec Group, breng je structuur aan en optimaliseer je de processen. Hoewel de strategische lijnen worden uitgezet door de 2-koppige directie, ben jij hier als Operationeel Manager nauw bij betrokken. Je maakt onderdeel uit van het MT en er wordt van je verwacht dat je de vrijheid voelt om samen te ondernemen en verbeteren door ook buiten de kaders te denken wanneer dit nodig is. Hoewel jouw werkzaamheden veelal aansturend op managementniveau zullen zijn heb je daarnaast ook operationele taken en spring je bij waar nodig. Denk hierbij aan het verwerken van de weekstaten, het opstellen van offertes, of het organiseren van facilitaire zaken.

Jouw werkzaamheden zijn:
> Aansturing van de dagelijkse bedrijfsvoering;
> Mede ontwikkelen van het jaarlijkse businessplan;
> Motiveren en coachen van de medewerkers, het voeren van beoordelings- en functioneringsgesprekken;
> Bewaken van de communicatie en samenwerking tussen de verschillende afdelingen en andere stakeholders;
> Optimaliseren van structuur en processen die de verdere groei van de organisatie mogelijk maakt;
> Het eerste aanspreekpunt zijn voor collega’s als het gaat om allerlei issues en vragen in de dagelijkse dynamiek (Operationeel, HR, Finance, Facilitair, etc.)
> Financiële mede-verantwoordelijkheid voor de realisatie van het businessplan; beheren van het budget en daarvoor sturen op KPI’s.

Functie-eisen

> Minimaal een HBO diploma;
> Circa 5 jaar relevante werkervaring binnen een dynamische organisatie;
> Het hebben van leidinggevende ervaring is een grote pré, maar dit mag ook ervaring als projectleider of soortgelijk zijn;
> Goede financiële kennis;
> Ambitie om door te groeien binnen de Normec organisatie;
> Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.

Als persoon ben jij iemand die snel kan schakelen, stevig in je schoenen staat en daarbij zeer mensgericht en no-nonsense is. Je hebt geen 9-5 mentaliteit, bent ondernemend en organisatie sensitief. Jij houdt van een open communicatie, waarbij jij de gemaakte afspraken nakomt.

Wat biedt Normec QS aan?

Je komt terecht in een organisatie, die je veel vrijheid en verantwoordelijkheid zal geven, waar het principe van “geven en nemen” van toepassing is. Er heerst een open en informele sfeer op de werkvloer, waar hard gewerkt wordt. Verder kun je rekenen op de volgende arbeidsvoorwaarden:

> Een uitstekend marktconform salaris, afhankelijk van jouw werkervaring, kennis en opleiding;
> Een werkweek van 40 uur;
> Een zeer uitdagende baan met uitzicht op een vast dienstverband;
> Laptop en telefoon (ook privé te gebruiken);
> Doorgroeiperspectief naar de functie van Operationeel Directeur;
> Uiteraard voldoende informele momenten om je collega’s te ontmoeten;
> Standplaats is Bennekom.

De organisatie

QS (Quality Services) is opgericht in 2001 en is een onafhankelijke specialist die diensten levert op het gebied van testen, inspecteren en certificeren van projecten op gebieden als; afval, recycling, compostering, grond- weg- en waterbouw, energie en infrastructuur. Doel van QS is om (bedrijfs)risico’s in de verschillende productieketens te identificeren, kwalificeren en terug te dringen en daarbij een brug te slaan tussen kennis en praktijk. De groeiende maatschappelijke nadruk op compliance en veiligheid vraagt daarbij om kwalitatieve, snelle en op maat gesneden inspecties.

Er werken circa 35 mensen waaronder kantoorpersoneel, Inspecteurs, Auditoren en Materiaalspecialisten.

QS is in augustus 2021 overgenomen door de Normec Group. De Normec Group is een ambitieuze, onafhankelijke en nog altijd groeiende organisatie die zich richt op testen, inspecteren, certificeren en compliance. Sinds de oprichting in 2015 is de organisatie uitgegroeid tot dé specialist op het gebied van kwaliteit en veiligheid. De Normec Group is een groeiende private-equity organisatie, met veel ambitie. Nationaal en internationaal verder groeien is het doel.

Solliciteren

De werving en selectieprocedure is exclusief uitgezet bij Recruiters aan de Rijn. Om te reageren of voor vragen, kun je contact opnemen met Femke Heuvel, tel: 06-42125232, mail: femke@recruitersaanderijn.nl