Outplacement

"Ik hou van werken zolang het werken is waarvan ik hou." - Johan Cruijff -


Wat is outplacement?

De arbeidsmarkt is voortdurend in beweging. Daardoor kan het gebeuren dat je door omstandigheden gedwongen wordt om uit te kijken naar een andere baan en dat je werkgever jou een outplacementtraject aanbiedt. Recruiters aan de Rijn kan je in dit traject coachen en adviseren. We kunnen je inzicht geven in jouw mogelijkheden op de arbeidsmarkt en je helpen bij het vinden van een nieuwe passende werkomgeving. De looptijd van een individueel outplacementtraject is bij Recruiters aan de Rijn gemiddeld drie tot vier maanden.


Onze aanpak

1. Kennis maken

Wij beginnen altijd met een persoonlijke ontmoeting. Tijdens dit kennismakingsgesprek geven we je inzicht in wat we voor je kunnen betekenen. Jij staat daarbij voorop en je moet een goed gevoel hebben bij ons. Een goede klik is belangrijk in een periode die toch al de nodige onzekerheid met zich meebrengt.

2. Plan opstellen

Vanuit jouw huidige situatie stellen we samen een plan van aanpak op. Wat, wanneer en hoe. Vaak helpt het om een goed plan te maken in de beginfase zodat je de rust bewaart en vanuit je kracht te werk gaat. Vaak zijn de keuzemogelijkheden en de wegen die je kunt bewandelen groter dan je denkt.

3. Verwerking van het ontslag

Uit onderzoek blijkt dat ontslag krijgen één van de meest stressvolle situaties in een mensenleven is. Het gaat vaak gepaard met een periode van onzekerheid en emotie. Gesprekken helpen je om afstand te nemen en zaken weer in het juiste perspectief te zien. In veel gevallen is dat de eerste stap op weg naar een nieuwe en frisse toekomst.

4. Jouw toekomst bepalen

Waar liggen jouw kwaliteiten? Waar liggen jouw ambities? En waar krijg je energie van? Belangrijke vragen om te beantwoorden.

Nagenoeg iedereen twijfelt wel eens en een hernieuwde bewustwording van wie jij bent, wat jij kan, wat jij wilt en wat jij leuk vindt is een goed vertrekpunt. Zeker op een moment in je loopbaan dat je de mogelijkheid hebt om opnieuw jouw richting te bepalen.

We gaan jouw antwoorden vinden door gebruik te maken van de Jungian Type Index (JTI). Deze methodiek brengt je persoonlijke voorkeuren in kaart en is bij uitstek geschikt om meer inzicht te krijgen in wie je bent en wat bij je past.

5. Zoeken naar werk

Nu je bepaalt hebt wat je wilt en wat bij je past is het makkelijker om de vervolgstappen concreet te maken. Denk daarbij aan:

Je CV opstellen

. Hoe schrijf ik een goed, onderscheidend CV?

Personal Branding

. Ook werkgevers bekijken sollicitanten vooraf online. Hoe zet je online een goed beeld van jezelf neer?

Vacatures zoeken

. Welke kanalen/vacature zoekmachines zet je in om de passende vacatures te vinden?

Sollicitatietraining

. Hoe bereid je je voor op het sollicitatiegesprek? Wat is jouw elevator pitch? Hoe vertel je kort en bondig wat jouw kwaliteiten zijn? Welke vragen kun je verwachten? Hoe kom je over in je gesprek?

Overweeg je de stap naar zelfstandig ondernemerschap? Wij zijn zelf ondernemers en helpen je graag op weg.


6. Afronding

Aan het einde van het outplacementtraject heb je inzichten, vaardigheden en handvatten gekregen waarmee je zelfstandig de stappen kunt zetten naar een nieuwe baan.

Je ziet zaken weer in perspectief en hebt zelf controle over je toekomst. Je ziet wellicht mogelijkheden die je lange tijd niet gezien hebt. Dat geeft vertrouwen en energie.

Het beste resultaat is natuurlijk die nieuwe baan en in bijna alle gevallen lukt het onze cliënten om binnen 4 maanden een nieuwe baan te vinden.Benieuwd naar de mogelijkheden?